Υγιεινή Διατροφή, γίνεται να είναι γρήγορη;

Η σημασία της κλινικής διατροφής έχει να κάνει με το ότι δίνει πολύ σημαντικές πληροφορίες όσον αφορά τη διατροφή και το μεταβολισμό και τη σχέση τους με ασθένειες.

Για παράδειγμα ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της κλινικής διατροφής είναι τα εγκαύματα που έχουν ειδικές μετρήσεις για τις ανάγκες και σε θερμίδες μιας και ο οργανισμός βρίσκεται σε σοκ αλλά και σε πρωτεΐνες.

Η διατροφή τις τελευταίες δεκαετίες έχει εξειδικευτεί και γίνονται διαρκώς έρευνες ώστε να βελτιώνεται η υγεία μας. Η γνώση για τις μεταβολικές νόσους, η διατροφική αξιολόγηση σε χρόνιες και σε οξείες νόσους έχει φέρει επιστημονικές εξελίξεις όσον αφορά τις εφαρμογές της διαιτολογίας σε ασθενείς για την πρόληψη αλλά και τη βελτίωση της υγείας.

Ένας ιδιαίτερα εξελιγμένος τομέας είναι τα ειδικά σκευάσματα κλινικής διατροφής που μπορεί να βοηθήσουν στη θρέψη από παιδιά έως γηριατρικούς ασθενείς που είναι κλινήρεις.

Μη ξεχνάτε ότι οι εξελίξεις στην κλινική διατροφή είναι ραγδαίες και δεν χάνετε τίποτα να ρωτήσετε για τον τομέα που σας ενδιαφέρει, μπορεί να σας εκπλήξουν τα νέα στοιχεία. Για παράδειγμα πλέον υπάρχει ειδικό συμπλήρωμα διατροφής π.χ. για τη σκλήρυνση κατά πλάκας, για ανθρώπους με αρχές αλτσχάιμερ κτλ

Τέλος πολλά είναι τα άτομα που αναζητούν διαιτολόγο που να μπορεί να συντάξει ένα διαιτολόγιο το οποίο δεν θα τους ταλαιπωρήσει περαιτέρω στην πάθησή τους και από τον οποίον περιμένουν να είναι επιστημονικά κατηρτισμένος για να τους συμβουλέψει όχι μόνο για το τί να κάνουν αλλά και τί να μην κάνουν, διότι μολονότι υπάρχουν σκευάσματα διατροφής που μπορεί να κάνουν καλό υπάρχουν ακόμα περισσότερα που μπορεί να βλάπτουν ή να έρχονται σε αντίθεση με τις φαρμακευτικές ουσίες που λαμβάνουν όπως για παράδειγμα μπορεί να είναι κάποιο συμπλήρωμα διατροφή ή το γκρέιπφρουτ ή τα cranberry.