Δίαιτα ουρικού οξέος, υπερουριχαιμία

-Μείωση σε τροφές πλούσιες σε πουρίνες όπως οι ντομάτες, το σπανάκι, καθώς και τα όσπρια (θα τα καταναλώνετε σε μικρό βαθμό).
-Μείωση βάρους
-Καθόλου αλκοόλ
-Άφθονο νερό τουλάχιστον 1 ½-2 λίτρα την ημέρα
-Καταναλώνετε τρόφιμα χαμηλά σε ζωικά λιπαρά.

ΠΕΡΙΕΚΤΟΚΟΤΗΤΑ ΣΕ ΠΟΥΡΙΝΕΣ:
ΥΨΗΛΗ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ: να αποφεύγονται πλήρως: Αβγοτάραχο, Αντζούγιες, Ψωμί που περιέχει βούτυρο όπως π.χ. brioche, Ζωμός Κρέατος, Εντόσθια όπως καρδιά, μυαλά, νεφρά, Μαγιά, Μύδια, Πέρδικα, Ρέγκα, Σαρδέλες, Σκουμπρί, Χτένια.

ΜΕΤΡΙΑ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ περιεκτικότητα σε Πουρίνες - 1 μερίδα κρέατος ή ψαριού περίπου 65 με 85 γραμμάρια ή 1 φλιτζάνι λαχανικού από τα παρακάτω: Κρέας και ψάρι (εκτός από αυτά που αναφέρονται στην ενότητα Υψηλής σε Πουρίνη): Κρέας κόκκινο, Οστρακοειδή, Κοτόπουλο, Γαλοπούλα, Ψάρια και από λαχανικά: Αρακάς, Μανιτάρια, Σπανάκι, Σπαράγγια, Φακές, Φασόλια.

Η επαρκής κατανάλωση νερό μη ξεχνάτε ότι βοηθά σημαντικά

ΜΙΚΡΗ ΕΩΣ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ σε πουρίνες, που μπορείτε να τα τρώτε καθημερινά: Αβγά, Αεριούχα ποτά, Βούτυρο ή Μαργαρίνη (με μέτρο)*, Γάλα, Δημητριακά, Ελιές, Ζάχαρη, Ζελέ, Καφές, Κέικ και Μπισκότα, Λάδι*, Λαχανικά εκτός από τα προαναφερόμενα στη Μέτρια περιεκτικότηα, Λίπη (με μέτρο)*, Μακαρόνια, Μπαχαρικά, Νούντλς, Ξηροί Καρποί, Ξύδι, Παγωτό, Πίκλες, Ποπ κορν, Ρύζι, Σοκολάτα*, Τσάι, Τυρί, Φρούτα, Ψωμί και Κράκερ.
* Ναι μεν δεν έχει πουρίνες όμως συνιστάται με μέτρο λόγω της περιεκτικότητας σε λίπη που δεν μας κάνει καλό όταν έχουμε υψηλό ουρικό οξύ.