Η Διατροφή στις Διακοπές, καλοκαιρινή δίαιτα

Μιας και το καλοκαίρι μένουμε αρκετές ώρες στην παραλία είναι μία καλή ιδέα να έχουμε πάρει μερικά μικρά σνακ μαζί μας. Το κανονικό γεύμα καλό είναι να έχει απόσταση τουλάχιστον 3-4 ώρες από την ώρα που θα μπούμε στη θάλασσα. Και λόγω της ζέστης, πολλοί άνθρωποι αν καταναλώσουν αρκετό φαγητό αισθάνονται δυσφορία, οπότε καλύτερα να προτιμήσουμε ελαφριά σνακ

Ελαφριά σνακ για την παραλία είναι:
Στικς καρότου/αγγουριού, που είναι πολύ υγιεινά και φέρνουν κορεσμό Μπάρα δημητριακών ή 1 mini παστέλι, 1-2 κρακεράκια απλά ή 1-2 μπισκότα ή μισό κουλούρι Θεσσαλονίκης, όλα αυτά θα μας δώσουν ενέργεια αλλά δεν θα μας βαρύνουν.
Φρούτα ή φρουτοσαλάτα ή χυμός, που θα μας δροσίσουν, θα μας ενυδατώσουν και έχουν βιταμίνες και μέταλλα για τη διατροφή μας.
1 μικρή γρανίτα αν προτιμάτε κάτι πιο γλυκό σίγουρα θα σας δροσίσει απλά έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε ζάχαρη.

Φυσικά υπάρχουν και τροφές που θα λέγαμε ότι είναι δεν ενδείκνυνται για την παραλία. Για παράδειγμα, τροφές οι οποίες μπορεί να αλλοιωθούν με τις υψηλές θερμοκρασίες οπότε μπορεί να κινδυνεύουμε από τροφική δηλητηρίαση, τέτοια τρόφιμα είναι για παράδειγμα το γάλα, το γιαούρτι, τα θαλασσινά που έχουν μείνει έξω από το ψυγείο.
Επίσης δεν πρέπει να καταναλώσουμε τροφές που μπορεί να βαρύνουν το στομάχι μας ιδίως αν πρόκειται να ξαναμπούμε στη θάλασσα έτσι δεν πρέπει να καταναλώσουμε το κυρίως γεύμα μας πριν τελειώσουμε με τη θάλασσα, αργότερα δεν υπάρχει πρόβλημα.

Αν σας αρέσει να περάσετε την ημέρα σας στη θάλασσα και πρόκειται να καθίσετε πολλές ώρες στην παραλία τότε καλύτερα το κυρίως γεύμα σας να το προγραμματίσετε μετά που θα ξέρετε ότι δεν θα ξαναμπείτε στη θάλασσα έτσι θα προτιμήσετε σνακ ανά 2 με 3 ώρες. Έπειτα όταν θα είναι να γευματίσετε να φροντίσετε να μην είναι πολύ βαριά τα φαγητά με πολύ λάδι διότι μετά από μία ζεστή ημέρα καλύτερα ίσως σας πέσουν βαριά, ίσως μία καλύτερη λύση είναι να φάτε μετρημένα χωρίς να φουσκώσετε και χωρίς πολύ λάδι για να μην αισθανθείτε δυσφορία.
Μη ξεχνάμε ότι υπάρχουν και τα ψητά θαλασσινά, ή το ψητό ψάρι και πολλές ωραίες σαλάτα.
Τέλος να πίνετε νερό, διότι με τη ζέστη έξω αφυδατώνεστε πιο γρήγορα απ’ ότι στο σπίτι.